Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Galtes al vi negre per a Nadal: Recepta i acompanyaments

Subtítulo

Eva Pizarro 
 Sumiller en restaurante Fierro y formadora en Tandem Gastronómico.

Imagen destacada
Carrilleras al vino tinto para Navidad: Receta y acompañamientos
Body

GALTES AMB VI NEGRE PER A NADAL

 

Hui vos porte una recepta molt bona per a disfrutar estes festes de Nadal, una recepta molt vinculada al vi: galtes amb vi negre.

- Ingredients per a 4 persones:

 

  • 2 galtes de vedella o de porc, segons el gust.
  • 200 g de ceba
  • 2 carlotes
  • 2 alls
  • 200 ml de vi negre 
  • 100 ml de vi de Xerés, amontillat
  • 500 ml aigua
  • 100 ml oli d’oliva
  • Llorer
  • Sal
  • Pebre

 

Abans de detallar la preparació, ens detindrem un moment en els vins que usarem. Per a fer un fons fosc, el vi negre és un gran aliat, però no ens hem d’equivocar i usar-ne un de qualsevol: igual que ens agrada cuidar la qualitat de tots els ingredients, també hem de cuidar el vi; per tant, no hem de recórrer a un que ens puga aportar sabors no desitjats.

Els vins negres amb estructura i tanins són perfectes, com els vins d’Alacant elaborats amb raïm monestrell, els de Ribera del Duero o de Toro fets amb tinta fina, o uns valencians de boval que aporten intensitat i complexitat al guisat.

A més a més, la nostra recepta porta 100 ml d’amontillat de xerés, un vi que es caracteritza per les notes de fusta, la fruita seca de tipus avellana, el cacau i les espècies que enriquiran la recepta.

 

  • Elaboració:

 

  • Neteja les galtes i lleva la pell que les cobrix. Salpebra-les i marca-les a foc fort. Reserva-les.
  • Pica la ceba, la carlota i els alls i salta’ls amb oli d’oliva fins que tinguen un color daurat.
  • Posa-hi la carn i el vi negre i deixar-ho reduir; a continuació, afig l’amontillat i mantín la cocció.
  • Agrega-hi el llorer i cobrix-ho d’aigua; quan comence a bollir, abaixa el foc al mínim i cuina-ho uns 50 minuts. Per a comprovar si les galtes estan ben cuites, punxa-les amb un furgadents: si estan toves, retira-les de la salsa.
  • Passa la salsa per un passapurés i deixa-la reduir al gust.
  • Per a finalitzar la recepta pots fer unes creïlles o verdures al gust, afig-los les galtes i salta-les amb la salsa reduïda.

I ja només queda triar el vi per a acompanyar-les!

El mateix vi negre que hem fet servir per a la recepta ens garantix la unió de sabors dels dos, el maridatge perfecte.

Si vols donar un plus a l’experiència, prova amb l’amontillat que hem fet servir en la cocció: són vins molt concentrats i complexos, tot un desplegament d’espècies i de fruita seca que potencien tots els sabors de la recepta.

 

 

Comentaris (0)
Modal Register