Categoría
Corbina confitada amb pasta fullada de verdures i salsa de marisc
Ingredients per a 4 persones:Per al confit:1 corbina a lloms, sense escates ni espinesOli d’oliva verge extraSalPebre en gra4 alls2 fulles de llorerPer a la salsa:300 ml de fumet de peix20 g de MaizenaPer a la pasta fullada:Làmina de pasta fullada rectangular6 pebrots del piquillo1 manoll d’espàrrecs silvestres1 ouPer a decorar:Julivert frescCebollíOli d’oliva verge extraElaboració:Per a la salsa, posa a calfar el fumet de peix en un casset. Mentrestant, dissol la Maizena en aigua freda i afig-la. Remena-ho perquè es mescle bé, cuina-ho 3 minuts i reserva-ho calent.Posa el forn a calfar-se a 180 ºC. Talla la pasta fullada en rectangles i punxa’ls amb una forqueta deixant una vora d’1 cm per tot el perímetre. Pinta’ls amb ou batut i cuina’ls al forn durant 30 minuts.Obri els pimentons del piquillo per la mitat, salta la punta dels espàrrecs amb un poc d’oli i reserva-ho.Col·loca els filets de corbina en una paella, els alls fent-los un tall, els grans de pebre, el llorer i un poc de sal. Cobrix-ho amb oli fins a submergir el peix i confita-ho durant 10 minuts a foc molt baix. Trau el peix escorrent-ne l’oli i reserva’l.Frig unes fulles de julivert en oli calent abundant i reserva’l.Pica el cebollí, frig-lo, tritura’l i cola’l per a obtindre oli aromatitzat amb cebollí.Munta la pasta fullada amb un pimentó obert, 4 o 5 puntes d’espàrrec i finalment el peix.Emplata la pasta fullada amb les verdures i la corbina i decora-ho amb unes tires de pimentons del piquillo i julivert fregit cruixent. Acaba el plat amb unes gotes de salsa i d’oli de cebollí. Un plat de luxe per a una taula de gala.



