Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

El meló: dolç, refrescant i molt complet

Subtítulo

El meló és una de les fruites més consumides durant l’estiu. Està compost principalment per aigua i és un dels aliments estrela per als dies de calor.
 

Imagen destacada
Melón
Body

El meló es conrea en països de clima càlid i té l’origen en una planta de la família de les cucurbitàcies, de la qual també provenen la carabassa, el cogombre i el meló d’Alger. Es tracta d’un fruit de forma arredonida o ovalada, amb la pell dura i un poc rugosa. La polpa dolça, sucosa i fundent, pot ser blanca, groga, cremosa, ataronjada, rosada o verdosa, i va acompanyada d’unes llavors o grans que s’eliminen fàcilment.

Varietats més valorades i con sumides

Hui dia n’hi ha moltes varietats, classificades segons la forma, el color de la polpa i la corfa, el període de maduració, etc. Podem trobar melons durant qualsevol època de l’any.

Consells de compra i conservació

A l’hora de comprar-lo, hem de triar aquells melons que estiguen durs i no tinguen marques. Per a conservar-lo, és millor deixar-lo en un lloc fresc i sec. Una vegada tallat, s’ha de consumir ràpidament perquè no perda tot el gust i les propietats. S’ha de guardar en la nevera.

 

 

Entre les varietats principals trobem:

Cantalup o “meló francés”

De forma redona, este meló és molt preuat pel gust i l’aroma que té. Té una corfa de color verd clar i presenta una marca de xarxa molt característica. Té la polpa de color ataronjat i una textura bastant dura.

Gàl·lia

Es tracta d’un meló redó, de corfa fina i polpa tova, amb un color entre verdós (per fora) i groguenc (per dins). Té un gust dolç i molt aromàtic.

Honey dew

Esta varietat té forma allargada i presenta una corfa llisa de color verd clar i una polpa sucosa lleugerament groguenca. És un fruit de maduració tardana.

Ogen o “meló de Canàries”

Este meló és dels primers de la temporada. És menut i arredonit, amb una corfa fina de color groc i polpa verd clar, de gust dolç i sucós. Pell de granota És un meló ovalat, amb una corfa de color verd fosc, una miqueta rugosa i una polpa blanca, dura i molt dolça.

Tendral

Esta varietat, coneguda com a meló d’hivern, es produïx principalment durant el mesos més freds de l'any (de novembre a gener). Té forma ovalada, amb una corfa gruixuda i rugosa, i una polpa blanca amb un contingut de sucre considerable.

Comentaris (5)
JOSE MANUEL GARCIA 22 Agost 2025
La variedad piel de sapo es la que mas nos gusta en casa para el verano.
JOSE MANUEL GARCIA Hace 2 weeks 5 days
La variedad piel de sapo es la que mas nos gusta en casa para el verano.
MARIA ISABEL ROCHER 21 Agost 2025
En mi casa nos gusta mucho el melón de piel de sapo por su sabor dulce, refrescante y su pulpa, jugosa y muy suave
MARIA ISABEL ROCHER Hace 2 weeks 5 days
En mi casa nos gusta mucho el melón de piel de sapo por su sabor dulce, refrescante y su pulpa, jugosa y muy suave
Profile picture for user CONSUM_de1f3005475e4476822b06b50323d66f
ANTONIO LOPEZ 29 Juliol 2025
Mi favorito es el piel de sapo. El de la marca bollo está increíble.
Profile picture for user CONSUM_de1f3005475e4476822b06b50323d66f
ANTONIO LOPEZ Hace 1 month 1 week
Mi favorito es el piel de sapo. El de la marca bollo está increíble.
MANGELES 28 Juliol 2025
Muy interesante!
MANGELES Hace 1 month 1 week
Muy interesante!
MANGELES 28 Juliol 2025
Y practico!
MANGELES Hace 1 month 1 week
Y practico!
Modal Register