Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Diferència entre cava Brut i Brut Nature 

Imagen destacada
Body

MAXIMILIANO BAO / sumiller

Sobre els diversos caves i les diferències per a classificar-los, sempre hi ha hagut molts dubtes. Com que el Celler de Consum el fem entre tots, hem volgut arreplegar eixes preguntes, falses notícies i dubtes més freqüents per a contestar-los d’un en un i aconseguir ser un poc més experts en este món que tant ens agrada.

Pren nota i disfruta!

...

En què es diferencia un cava brut d’un brut nature?

La diferència entre un cava brut i un brut nature és que en l’últim no està permés afegir-hi sucre, i pot arribar a tindre’n fins a un màxim de 3 grams per litre –i això malgrat la creença general que un cava brut nature no té mai sucre–, mentre que un brut pot arribar fins als 12 g/l.

...

Com es fa perquè un cava siga més o menys sec?

És gràcies a l’anomenat “licor d’expedició”, que és una combinació de vi, sucre i el secret de cada celler, que es pot afegir –menys al brut nature– just abans de tapar-lo definitivament. Depenent del sucre que se li pose, el cava serà més dolç i en l’etiqueta constarà l’esment extrasec, sec, semisec o dolç, si du més de 50 grams de sucre per litre.

Bloque 2

 

 

Quines diferències notes a l’hora de beure cada tipus de cava?

Generalment, un brut és més dolç que un brut nature i això també fa que siga menys àcid, ja que la dolçor equilibra l’acidesa (només has de pensar en com canvia una llimonada quan hi afiges sucre­­). És per això que la majoria dels xampanys són brut, per a suavitzar l’enorme frescor que els caracteritza.

...

I llavors, per què no tots són brut, com a mínim?

Perquè no sempre el maquillatge enaltix la bellesa natural i perquè cada u tenim un gust particular i preferim un cava a un altre.

...

Un brut nature és sempre millor que un brut o un semisec?

És una llegenda falsa que no fa més que entorpir la comprensió d’estos deliciosos vins espumosos. La qualitat del vi pot augmentar gràcies al licor d’expedició o vore’s eclipsada si es fa incorrectament, però la quantitat de sucre és independent de la seua qualitat. Tasta’ls i tria tu mateix.

...

Què és el que marca la qualitat d’un cava?

A grans trets, un bon cava sempre fa molta olor i de moltes coses bones, té bona acidesa, desprén un carbònic molt xicotet i ben integrat, però sobretot es caracteritza perquè el conjunt és molt harmònic.

...

Llavors, amb què és millor acompanyar-los?

Els dos poden maridar tot el nostre dia, però habitualment és recomanable començar pels brut nature en l’aperitiu, amb els plats salats, i acompanyar les postres amb els brut. Amb excepcions com el foie i plats amb formatges blaus, que solen maridar millor amb els semisecs.

...

Un consell: si estàs de celebració i saps que brindaràs al final del dinar o del  sopar, intenta disfrutar de tots els plats amb cava i deixar els vins negres per a una altra ocasió, i voràs què bé que va el brindis.

Una vegada tenim tots els dubtes resolts, només ens queda organitzar un tast per a posar tots els nostres coneixements a prova.

Comentaris (0)
Modal Register