Com fer el millor negre d'estiu
Aprén a fer negre d'estiu a casa. Descobrix les receptes i trucs per a preparar esta refrescant beguda perfecta per a l'estiu. Gaudix cada xarrup!

Eva Pizarro
Sommelier en el restaurant Fierro i formadora en Tandem Gastronómico.
Des del Celler de Consum ens hem proposat refrescar-te l’estiu sense renunciar al vi. Si ja t’hem donat les millors receptes per a fer una bona sangria, hui et donem uns consell per a lluir-te amb el vi negre d’estiu.
Vegem primer la diferència entre les dos begudes. El vi negre d’estiu és una mescla que només inclou vi, gasosa i molt de gel. Mentre que la sangria s’aconseguix mesclant gasosa, vi amb un toc de licor, fruita natural tallada i sucre.
La sangria es pot considerar un còctel per l’elaboració, mentre que el vi negre d’estiu és un combinat (mescla de dos begudes). Però vegem algunes variacions que la poden convertir en la reina de l’època estival:
L’origen d’esta combinació es troba a Vargas, Còrdova, i no és estrany tenint en compte les altes temperatures i, per tant, la necessitat d’adaptar el vi a estes circumstàncies. Va nàixer com la mescla de vi negre i sifó.
La beguda va anar evolucionant fins que es va comercialitzar ja a punt per a beure. En la secció de begudes de Consum la pots trobar en la versió original i sense alcohol.

Com li pots donar el teu toc si el fas tu o el compres?
- El més senzill i popular: aboca’n el contingut en una gerra, afig-li gel al teu gust i unes rodanxes de llima.
- Si ho preferixes, canvia la gasosa per un refresc de llima.
- També ho pots provar amb altres cítrics: la taronja li donarà un toc molt mediterrani o el pomelo per als amants de les begudes més amargues.
- Procura que el vi que utilitzes per a fer el combinat siga negre jove, aportarà frescor i tots els matisos de la fruita.
- I si vols provar una cosa diferent, atrevix-te a elaborar la recepta amb vi blanc.
Amb tots estos consells, ja estàs a punt per a disfrutar de l’estiu més refrescant!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.