Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Com es torren les castanyes 

Subtítulo

Una tardor sense castanyes no seria el mateix! T’agradaria torrar castanyes tu mateix? Hui et portem diverses maneres senzilles de torrar castanyes a casa. Pren nota!

Imagen destacada
Com es torren les castanyes 
Body

Este aliment, fruit del castanyer (o, més prompte, de la seua llavor), té forma de globus o cúpula, la mida pot variar entre els dos i quatre centímetres i té una pell dura (que s’anomena endocarpi) d’un color marró fosc característic. Però el més important no és això (que també), sinó que les castanyes estan boníssimes i tenen nombroses propietats i aplicacions.


I és que, tot i que es consideren una fruita seca, les castanyes no tenen un contingut calòric massa alt, ja que són menys grasses que els seus homòlegs. I no només això: són una gran font d’hidrats de carboni, a més de riques en fibra i amb un contingut baix en sucres. Tot això fa que siguen, a més, una font d’energia tan bona com saludable. Les castanyes es poden consumir a soles (tradicionalment, les parades de carrer les oferixen en un cucurutxo), però també es poden utilitzar com a condiment, en crema, com a base d’unes natilles o un flam, i inclús com un ingredient d’alta cuina. 


Però, com es fan les castanyes? O, més ben dit, com es torren castanyes a casa? La realitat és que resulta molt fàcil i es poden fer de diferents maneres. Per a saber exactament com es fan les castanyes cuites continua llegint amb atenció. 

Com es torren castanyes a casa pas a pas

Una de les millors maneres de torrar castanyes a casa és utilitzar el forn. Com es fan les castanyes al forn no té molt de misteri realment. El primer que necessitaràs serà aconseguir castanyes; per a fer-ho no està de més que tingues presents alguns trucs: tria castanyes que siguen de color marró castany brillant i sense taques; també que siguen grans i pesen; procura que siguen de la mateixa mida (perquè, a l’hora de torrar-les, queden uniformes), i, sobretot, que no estiguen foradades.


Una vegada ben llavades i seques, el següent que cal fer és fer-los una incisió, de manera que travesse les dues pells. Pots fer el tall al mig o en un costat. Amb el tall fet, has de mirar l’interior i assegurar-te que siga blanc i no tinga cucs. Amb esta acció, a més, es procura que la castanya respire, una cosa que és molt aconsellable a l’hora de cuinar-la. El següent pas és ficar-les al forn.


Com es torren les castanyes al forn? El primer que has de fer és precalfar el forn. És recomanable deixar-lo a uns 200 graus durant 10 minuts. A continuació, fiquem les castanyes. Quant al programa, és bo que reben calor tant per dalt com per baix. I ja està pràcticament! Només has de deixar-les uns 10 minuts per un costat i 10 minuts més per l’altre. Això sí, una vegada torrades i calentes, es pelen  (ja que en fred costarà molt més) i se’ls afig un poc de sal. 



També podem fer les castanyes a la paella. Per a fer-les, has de col·locar la paella sobre la vitroceràmica o inducció i deixar les castanyes dins, que tardaran a torrar-se aproximadament una mitja hora. Has de tapar-les, perquè s’acumule la temperatura, i remenar-les de manera constant perquè es giren i es cuinen per tots els costats. Això resulta clau perquè no es cremen per fora i que encara estiguen crues per dins. Això sí: se’n fan menys quantitat que en el forn, i dependrà molt de la paella que utilitzem (encara que sempre es poden fer en dos tandes).


Finalment, com es fan les castanyes al microones? Seguint els mateixos passos més o menys que en els casos anteriors. I, si bé és cert que la castanya estarà entre cuita i torrada, també és veritat que és l’opció més pràctica, ràpida i neta. Una vegada llavades, seques i amb el tall, les col·loquem en un recipient apte per a microones amb la tapa i les torrem en funció de la potència uns quants minuts; per exemple, si les posem a 800 W, amb uns 3 minuts n’hi haurà prou; a més temperatura, menys minuts, i al contrari. Si, tot i així, veiem que no estan fetes quan passe el temps, sempre tenim l’opció de torrar-les un poc més. 


Comentaris (0)
Modal Register