CERVESES PER A UN PÍCNIC
Julio Cerezo - Beer Sommelier
Director de Sabeer Academia de la Cerveza

Quan arriba el bon temps es multipliquen les ocasions per a eixir a disfrutar de la natura en tota l’esplendor. Els dies són més llargs, les temperatures més agradables i la vegetació florix per qualsevol racó, convidant-nos a disfrutar d’eixos pícnics, disculpeu l’anglicisme, que abans en deixem eixir al camp.
Els menjars per a estes ocasions solen estar ben definits per la tradició i pel sentit pràctic: si anem a un espai amb graelles on es puga fer foc, les sardines, les xulles, els xoriços i la cansalada viada són el pòquer d’asos per a acontentar el nostre paladar. D’altra banda, si disfrutem del menjar en qualsevol lloc que no està habilitat per a cuinar, haurem de recórrer a la meravellosa truita de creïlles, a la carn arrebossada, als pimentons torrats i als diversos tipus d’ensalades que solen acompanyar estes delícies tan saboroses.
Anem ara amb la beguda on, amb permís dels refrescos, la sangria o el còctel negre d’estiu, ens atrevim a dir que la cervesa és la reina d’estes festes campestres. El contingut alcohòlic moderat, la versatilitat per al maridatge i la capacitat refrescant de la nostra beguda, són armes imbatibles per a figurar sempre en l’equipatge campestre.
Però... hi ha algun tipus de cervesa millor que un altre per a estes ocasions? Com quasi sempre, pot haver-hi tantes respostes per a esta pregunta com gustos particulars. Però hi ha algunes recomanacions que poden ser útils per a tindre en compte quan volem triar la cervesa per al nostre pícnic; les enumerem:
- Pot millor que botella. Abans d’entrar en els estils, ens fixarem en el format de l’envàs, on el pot d’alumini suposa -al nostre criteri- la millor opció. Ho avalen dos raons objectives: ocupa menys i també pesa menys que l’envàs de vidre, i això en facilita el transport i el manteniment en fred. Això sí, recomanem servir-la en un got -encara que siga de plàstic- i no beure directament del pot. Així ens evitarem la sensació metàl·lica que ens arriba amb l’aroma de l’envàs i amb el contacte amb els llavis, no del líquid, que gràcies al recobriment intern de la llanda no entra mai en contacte amb el metall.
- Menys contingut d’alcohol. Per l’activitat física, per la temperatura ambiental i pel moment lúdic, segurament ingerirem més volum de líquid en un pícnic que en altres ocasions de consum. Per això, pot ser una idea excel·lent triar varietats amb menys percentatge d’alcohol o inclús sense alcohol. Si, a més a més, en acabant has de conduir, és imprescindible que evites ingerir alcohol per la teua seguretat i la de tots.
- Perfils més frescos en comptes de licorosos. Les cerveses lager daurades, les de blat o les populars radler amb llima ens oferixen sabors molt refrescants que encaixen millor en estos escenaris que els de les cerveses que tenen més malta i més cos. També les de l’estil session IPA, amb un contingut alcohòlic moderat i amb notes herbals i fruitals de llúpol, són una opció excel·lent.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.

