Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Cebes, el condiment perfecte

Subtítulo

La ceba és un dels imprescindibles de les nostres cuines.

Imagen destacada
Cebes, el condiment perfecte
Body


I encara que és estimada per molts i rebutjada per d’altres, les seues propietats nutricionals són innegables: aporta fibra, potassi i folats, substàncies essencials per a la salut. A més, el seu contingut calòric és molt baix, ja que el component principal és l’aigua (90%). calórico es muy bajo, ya que su principal componente es el agua (90%)


CEBA DE GRA 

És la més conreada al nostre país. Podem trobar-ne des del juliol fins al maig de l’any següent. El seu gust és mig fort, per això sol prendre’s crua.

És ideal per a fer caramel·litzats.

CEBA BLANCA

Es troba tot l’any al supermercat i el seu gust és fort. L’aspecte i la mida són semblants als de la ceba de gra, però la seua pell és blanca i la carn té un color més clar. És molt cruixent.

La més indicada per a receptes amb ingredients potents, com la carn de caça.

CEBA SPRING

Es tracta d’una varietat de recol·lecció molt primerenca, entre abril i juny. La seua carn és blanca, dolça i sucosa i s’utilitza per a tota classe de plats. Cal consumir-la ràpid perquè la seua conservació és curta.

És molt versàtil i es pot utilitzar tant crua com cuita.

 ESCALUNYA

L’escalunya és una ceba xicoteta i un poc allargada, amb l’exterior daurat i la carn blanca. És molt aromàtica, amb un sabor suau i dolç entre la ceba i l’all.

És habitual cuinar-la sencera com a guarnició, encara que també és ideal per a guisats i salses.



CEBA DOLÇA

Es tracta d’una ceba blanca-grogosa, de forma més prompte aplatada. El seu baix contingut en àcid pirúvic li proporciona un gust molt més suau, menys picant que la resta de cebes.

És ideal per a consumir-la crua en ensalades

FRANCESA

És una ceba de forma esfèrica i mida molt xicoteta, per això sol utilitzar-se sencera com a guarnició. El seu color és marró-rogenc i cuita té un aspecte molt agradable a la vista.

Ideal per a guarnicions al forn.

CEBA ROJA

Destaca pel color roig o morat i la seua carn és de color blanc-violaci. Encara que pot ser una miqueta aspra i picant, quan es cuina el seu gust se suavitza. És ideal per a donar un toc diferent als plats. Es pot trobar al supermercat tot l’any, però a l’estiu i començament de la tardor té un gust més suau.

És ideal per a adornar els nostres plats.

CEBALLOTS

La seua recol·lecció s’efectua quan la ceba és tendra i no ha madurat per complet. Se’n poden trobar durant tot l’any. Els ceballots són llargs i prims i  tenen un sabor dolç i suau, per això solen menjar-se crus. La seua textura és sucosa i cruixent.

Ideal per a prendre’l cru. Deliciós afegint-hi simplement oli i sal.


SABIES QUE...


• Alleugen el mal de gola: bullir en una tassa amb aigua alguns gallons de ceba, deixar-los reposar i beure’n després la infusió calma el dolor.
• Atenuen la tos nocturna: tallar la ceba en trossos i disposar-la en un recipient vora el llit ajuda a pal·liar la tos.
• Calmen les picades d’insectes i cremades: es recomana fregar ceba crua sobre la zona afectada durant un minut per a alleujar les molèsties.
• Repel·lixen els insectes: n’hi ha prou de fregar un tros de ceba acabada de tallar sobre la pell per a mantindre allunyats els insectes d’una forma natural i efectiva.


Comentaris (0)
Modal Register