Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Cava rosat: dolç, semisec i semidolç

Subtítulo

Eva Pizarro
Sommelier en restaurante Fierro y profesora.

Imagen destacada
El cava rosado y sus variedades
Body

Ja vam tindre l’oportunitat de conéixer el món del cava en l’article que hi vam dedicar fa poc, https://labodega.consum.es/tipos-cava, i hui ens endinsarem en el cava rosat i les seues varietats, que cada dia tenen més adeptes.

Es caracteritzen pel color rosat, que prové de la maceració de les pells del raïm en contacte amb el most abans de fermentar. Si no es fa així s’obtenen uns vins blancs o espumosos blancs, encara que es facen amb raïm negre i s’anomenen “blanc de noirs” o “blanc de negres” com és el cas del xampany. Per tant, el color dependrà del temps que estiguen en contacte, i com a resultat tindrem des d’un vi rosa pàl·lid fins a un rosa intens, i també de la varietat que s’haja usat. Es poden obtindre mesclant raïm blanc o negre, o només negre. Vegem quins són en la DO Cava:

Blancs: macabeu, xarel·lo, parellada, subirat parent (o malvasia) i chardonnay.

Negres: garnatxa negre, trepat, pinot poir i monestrell.

Els més habituals per a elaborar-los dependrà de la zona on es produïsquen.

Com hem dit, l’única diferència amb els caves blancs és el color; a partir d’ací, el cava seguix el mateix procés d’elaboració que la resta, seguint el mètode tradicional, que és l’autoritzat en esta denominació d’origen.

Els espumosos rosats presenten unes altres diferències respecte dels blancs; vegem quines són les més significatives:

  • El sabor: solen ser afruitats, amb notes de fruites roges com les maduixes, els gerds o les cireres o els cítrics. Alguns seran més dolços i uns altres més àcids, depenent del sucre residual que continguen. Recorda que això s’identifica en l’etiqueta amb els termes brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semisec i dolç.
  • Els aromes: poden ser frescos amb notes de baies silvestres, florals i herbacis, o més evolucionats amb notes de brioixeria, fusta o fruita seca i espècies. Això dependrà del temps de criança.
  • El cos: poden ser potents i complexos o més lleugers i desenfadats.

Totes estes característiques fan que siguen uns vins molt versàtils i que cada vegada els trien més consumidors. No dubtes a llegir el nostre article sobre maridatges amb caves, on trobaràs nombrosos consells per a poder triar fàcilment. Et deixe l’enllaç: https://labodega.consum.es/maridaje-cava.

Disfruta de tota la selecció que t’oferix Supermercats Consum!

Comentaris (0)
Modal Register