Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Beneficis del col·lagen 

Subtítulo

A partir de complir els 30, la producció de col·lagen disminuïx i comencen a aparéixer les primeres arrugues. T’expliquem els beneficis que té prendre col·lagen.

Imagen destacada
Beneficis del col·lagen 
Body

Què és el col·lagen?

El col·lagen és la proteïna més abundant de la nostra pell i ossos. Exercix un bon nombre de funcions importants i està present en els nostres ossos, tendons, lligaments, cartílag o pell. És una substància fonamental per al bon manteniment i funcionament d’estos teixits. El col·lagen aporta resistència a la pressió, elasticitat i flexibilitat. Amb el pas dels anys, la producció d’esta proteïna natural per part de les cèl·lules que el generen es reduïx i es deteriora. És llavors quan sorgix la flaccidesa en la pell, les arrugues i els problemes en les articulacions. 

Hi ha certs hàbits que poden afectar la producció de col·lagen, com ara fumar, l’exposició prolongada al sol, una dieta poc saludable i patir algunes malalties. Els suplements de col·lagen s’han fet populars els últims anys. La majoria estan hidrolitzats, és a dir, el col·lagen s’ha descompost per a facilitar que l’organisme l’absorbisca. El col·lagen també es troba en molts productes de bellesa i cremes per a la cura de la pell. 

El col·lagen en la dieta diària

A més d’ingerir algun suplement, hi ha molts aliments que podem consumir per a augmentar la producció de col·lagen. La font natural d’obtenció d’esta proteïna es troba principalment en la pell i les articulacions dels mamífers (pollastre, vaca, bou, porc, etc.) i en el peix (pell i espines). Els peus de porc i el caldo elaborat amb ossos són rics en col·lagen, però també poden ajudar a produir col·lagen les clares de l’ou, ja que tenen grans quantitats de prolina, un dels aminoàcids més importants perquè el cos produïsca col·lagen de forma natural. Taronges, mandarines o llimes també tenen un paper clau, ja que la vitamina C és important a l’hora de sintetitzar el col·lagen, igual com les tomaques, les baies o les fruites tropicals. Alguns estudis apunten que les verdures de fulles verdes, com l’espinac, la col rissada o les bledes, augmenten la producció de procol·lagen.



Propietats del col·lagen

  1. Millora la salut de la pell: enfortix la pell i pot beneficiar l’elasticitat i la hidratació. Alguns estudis han demostrat que els pèptids de col·lagen poden ajudar a retardar l’envelliment de la pell, ja que reduïxen les arrugues i la sequedat.
  2. Contribuïx al funcionament normal del cartílag i al benestar de les articulacions.
  3. Contribuïx al benestar ossi: el col·lagen dona estructura i ajuda que els ossos es mantinguen forts.
  4. Activa el sistema muscular: entre l’1% i el 10% del teixit muscular es compon de col·lagen. Esta proteïna és necessària perquè els músculs es mantinguen forts i funcionen correctament. Molts esportistes prenen suplements de col·lagen per a millorar el seu rendiment esportiu i disminuir el risc de lesions, ja que este enfortix les articulacions i els lligaments. 


És bo per a la salut prendre col·lagen?

Prendre col·lagen hidrolitzat ajuda a crear proteïnes en el cos perquè ingerim una bona quantitat d’aminoàcids, però no aporten col·lagen com a tal. Per a assimilar-los millor, caldria acompanyar-lo amb vitamina C. Els suplements de col·lagen són segurs per a les persones sanes. En cas de patir al·lèrgia al peix, caldria buscar un col·lagen derivat del pollastre, el porc o la vaca. Els estudis diuen que la dosi ideal de col·lagen és d’entre 8 i 10 grams diaris. 

Comentaris (0)
Modal Register