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Types of degreasers and their uses

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Discover the different types of degreasers: to get rid of fat, grease and dirt from any surface. Find the perfect product for each use.

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 Tipos de desengrasantes y sus usos
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We are first going to explain exactly what a degreaser is. It is usually a liquid substance consisting of neutral chemical compounds, acids or alkalis whose function is to completely remove fat, grease or oil. Thanks to the properties of these products, they can be used as solvents. They are also used a lot in the paint industry.

So can we use these products in our daily household cleaning? Yes, we can, but we need to be careful since degreasers are toxic products and can be harmful if we don’t use them properly.

Domestic degreasers are designed for use in the home, offices, schools, restaurants and other businesses, with a moderate ability to eliminate grease, as these fat, grease and oil stains are not usually deeply embedded and tend to be fairly easy to get rid of.

They can be classified as follows:

  • Desengrasantes con base de solvente. Son formulaciones que contienen un solvente cuya finalidad es desprender la grasa de la superficie a tratar y evaporarse. Se utilizan para limpiar superficies donde no se permite el enjuague con agua, como partes electrónicas, motores, entre otras.
  • Desengrasantes con base de agua. Son formulaciones que incorporan tensoactivos que tienen la función de emulsionar las grasas para que sean fáciles de eliminar.

 

 

Mejor desengrasante de cocina

La cocina es el lugar donde más grasa y suciedad nos podemos encontrar de toda la casa, por eso es importante mantenerla limpia y desinfectada. Pero siempre hay que seguir las instrucciones de los envases y las medidas de seguridad.

Una de las ventajas más importantes de usar desengrasante en la cocina es su capacidad para abordar múltiples superficies. Desde acero inoxidable hasta azulejos y encimeras, estos productos son seguros y efectivos en una variedad de materiales.

Además, son efectivos para neutralizar los olores desagradables que a menudo se acumulan en la cocina. Esto es especialmente beneficioso cuando se cocinan alimentos con olores fuertes, como pescado o especias.

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