
Anar a...
Propietats i beneficis: vedella
Temporada: vedella
T'ho posem fàcil
Cuina amb vedella
Vedella
Dins del bestiar boví, la carn es pot classificar en funció de si és blanca o roja. La primera fa referència a la carn procedent d’animals joves com la vedella, mentre que la segona és la que s’obté a partir d’animals adults com la vaca.
Dins de la varietat de carn de vedella, podem distingir entre vedella i anoll. La vedella de llet és la carn que obtenim de l’animal menor edat i que únicament s’ha alimentat de llet materna. El color d’esta carn és blanc rosaci, característica que es deu, en part, al fet que l’animal no ha tastat mai la pastura, cosa que fa que la carn siga més tendra i amb un sabor delicat. L’anoll, en canvi, és la carn de vedella que correspon al boví jove, és a dir, el que té entre 10 i 18 mesos.
Propietats i beneficis: vedella
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre vedella
La carn de vedella és una de les carns més consumides. S’usa en guisats, per a fregir, a la graella o torrada al forn. Els talls més cotitzats són els de les potes i el llom, d’on s’extrauen els bistecs, encara que també se’n consumixen les vísceres.
Esta carn té un alt nivell de macronutrients que varien segons l’edat de sacrifici i la peça de consum. Les parts magres són riques en nutrients i tenen un alt nivell de proteïnes i minerals com el ferro i el zinc. Pel que fa a l’aportació vitamínica de la carn de vedella, és rica en vitamines del grup B.
Composició nutricional: Calories: 131 kcal, Aigua: 73,9 g, Proteïnes: 20,7 g, Greix: 5,4 g, Calci: 8 g, Ferro: 2,1 g, Magnesi: 18 mg, Zinc: 3,8 mg, Potassi: 350mg, Fòsfor: 170 mg, Seleni: 3 mg, Niacina: 8,1 mg, Vitamina B6: 0,32 mg, Vitamina B12: 2 mg, Folats: 8 mg
Valors nutricionals
131.0
Kcal
131.0
Kj
5.4 gr
Greix
0.0 gr
CHO
20.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal