
Anar a...
Propietats i beneficis: tomaca
Temporada: tomaca
T'ho posem fàcil
Cuina amb tomaca
Tomaca
La tomaca és el fruit de la planta coneguda com tomaquera, una espècie herbàcia que pertany a la família de les solanàcies.Les ramificacions d’esta planta estan cobertes per uns pèls que s’encarreguen d’absorbir aigua, però també d’arreplegar els nutrients necessaris.
D’estes broten unes fulles dentades i unes flors grogues, que produïxen més avant les tomaques.
Propietats i beneficis: tomaca
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre tomaca
La tomaca està composta, majoritàriament, per aigua i hidrats de carboni. Esta verdura és també rica en carotenoides, concretament, en vitamines dels grups A i C, que ajuden a previndre l’envelliment gràcies a la potent acció antioxidant que tenen.
Entre estos carotenoides del grup de vitamina A es troba el licopé, encara que la quantitat d’este varia segons la classe de tomaca cultivada.
En la tomaca trobem minerals com el fòsfor, el magnesi, el sodi i el potassi, este últim en més quantitat.
Composició nutricional: Calories: 22 kcal, Hidrats de carboni: 3,5 g, Proteïnes: 1 g, Fibra: 1,4 g, Aigua: 94 g, Calci: 11 mg, Ferro: 0,6 mg, Magnesi: 10 mg, Fòsfor: 27 mg, Potassi: 290 mg, Vitamina A: 82,3 mg, Vitamina C: 26 mg
Valors nutricionals
22.0
Kcal
22.0
Kj
0.0 gr
Greix
3.5 gr
CHO
1.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal