
Anar a...
Propietats i beneficis: taronja
Temporada: taronja
T'ho posem fàcil
Cuina amb taronja
Taronja
La taronja és el fruit del taronger dolç, un arbre cítric de la família de les rutáceas. Aquest fruit té un aspecte redó amb una pell ferma i brillant de color taronja. La seua polpa està formada per nombroses vesícules plenes de suc. El sabor d'aquest fruit varia des de l'àcid fins al dolç.
La taronja té el seu origen en el sud-oest de la Xina, i actualment el seu cultiu es concentra en les zones banyades per la mar Mediterrània com, per exemple, Espanya. Aquest fruit es considera d'hivern, ja que es cull durant els mesos de més fred o mediats de tardor.
Propietats i beneficis: taronja
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre taronja
La taronja conté una gran quantitat d’aigua. Entre la composició d’esta fruita podem destacar l’alta concentració de folats, vitamines dels grups A i C, de les quals l’última és font d’àcid ascòrbic. En les taronges també trobem luteïna, zeaxantina i diferents grups orgànics com, per exemple, l’àcid màlic o l’àcid orgànic. Esta fruita també té grans quantitats d’àcids hidroxicinàmics com l’àcid ferúlic o l’àcid cafeic. Entre altres nutrients, hi trobem una alta concentració en minerals, com ara calci, fòsfor i potassi, a més de flavonoides com l’hesperidina.
Composició nutricional: Calories: 42 kcal, Proteïnes: 0,8 g, Hidrats de carboni: 8,6 g, Fibra: 2 g, Aigua: 88,6 g, Calci: 36 mg, Magnesi: 12 mg, Potassi: 200 mg, Fòsfor: 28 mg, Folats: 37 mg, Vitamina A: 40 mg, Vitamina C: 50 mg
Valors nutricionals
42.0
Kcal
42.0
Kj
0.0 gr
Greix
8.6 gr
CHO
0.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal