
Anar a...
Propietats i beneficis: sardina
Temporada: sardina
T'ho posem fàcil
Cuina amb sardina
Sardina
La sardina és un peix blau que pertany a la família dels clupeids. És un peix xicotet amb el cos allargat, un poc ovalat i amb la pell de color platejat, encara que amb taques verdoses o blaves en el llom.
Està recobert d’escates grans i irregulars i té el cap xicotet i punxegut, on hi ha els ulls, sobreïxents i brillants. La sardina té una aleta dorsal, una de caudal i dos aletes abdominals.
Propietats i beneficis: sardina
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre sardina
La sardina és un peix gras perquè té una gran aportació en àcids grassos omega-3 i lípids. Com la majoria de peixos, té una gran aportació en proteïnes d’alt valor biològic i minerals com, per exemple, el calci, el seleni, el sodi i el fòsfor, este últim en més quantitat.
Pel que fa a l’aportació vitamínica, les sardines són font de vitamines dels grups A, B i D.
Composició nutricional: Calories: 140 kcal, Proteïnes: 18,1 g, Greixos: 7,5 g, Aigua: 74,4 g, Calci: 43 mg, Magnesi: 29 mg, Sodi: 100 mg, Potassi: 24 mg, Fòsfor: 475 mg, Seleni: 30 mg, Niacina: 6,4 mg, Vitamina B6: 0,96 mg, Vitamina B12: 8,5 mg, Folats: 8 mg, Vitamina A: 64 mg, Vitamina D: 8 mg
Valors nutricionals
140.0
Kcal
140.0
Kj
7.5 gr
Greix
0.0 gr
CHO
18.1 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal