
Anar a...
Propietats i beneficis: salmó
Temporada: salmó
T'ho posem fàcil
Cuina amb salmó
Salmó
El salmó és un peix que pertany a la família dels salmònids. Té el cos gran, ferm i allargat, envoltat per escates platejades. El ventre del salmó, a diferència de la resta del cos, és de color blanquinós. Té una gran boca amb fortes dents.
Pel que fa a les aletes, en té una de dorsal (després de la qual es troba l’adiposa), dos aletes pelvianes, una d’anal i dos de pectorals, a més de la cua. El tret més característic d’esta espècie és el color: una vegada obert és d’un fort color ataronjat.
Propietats i beneficis: salmó
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre salmó
El salmó és un peix gras amb un alt contingut lípid. Este peix és ric en àcid gras omega-3, proteïnes i minerals com el fòsfor, el seleni, el iode i el potassi.
En l’aportació vitamínica podem trobar vitamines del grup B com, per exemple, B3, B6 i B12, a més de vitamines dels grups A, D i E.
Composició nutricional: Calories: 182 kcal, Proteïnes: 18,4 g, Greixos: 12 g, Aigua: 69,6 g, Calci: 27 mg, Iode: 28,3 mg, Magnesi: 26 mg, Sodi: 98 mg, Potassi: 310 mg, Fòsfor: 250 mg, Seleni: 20 mg, Niacina: 10,4 mg, Vitamina B6: 0,75, Vitamina B12: 5 mg, Folats: 26 mg, Vitamina A: 13 mg, Vitamina D: 8 mg, Vitamina E: 2 mg
Valors nutricionals
182.0
Kcal
182.0
Kj
12.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
18.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal