
Anar a...
Propietats i beneficis: remolatxa
Temporada: remolatxa
T'ho posem fàcil
Cuina amb remolatxa
Remolatxa
La remolatxa és l’arrel profunda, gran i carnosa que creix en la planta del mateix nom i que forma part de les quenopodiàcies.Es tracta d’una arrel esfèrica i globosa amb la pell superficial fina i suau, i pot ser de diversos colors, des de rosaci violaci i ataronjat rogenc fins a marró.
Té la polpa de sabor dolç, generalment, i de color roig fosc carmesí amb tints porprats i, a vegades, pot presentar cercles concèntrics en l’interior.
Propietats i beneficis: remolatxa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre remolatxa
La remolatxa té un baix contingut energètic, ja que els principals elements que la componen són aigua, proteïnes i hidrats de carboni, sobretot, sucres. A més de no contindre lípids, esta hortalissa és una bona font de fibra, fòsfor i potassi, que ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós i dels músculs.
En menys quantitat, també podem trobar entre els seus nutrients vitamines del grup C, que són un potent antioxidant i ajuden a combatre l’envelliment.
Composició nutricional: Calories: 37 kcal, Hidrats de carboni: 6,4 g, Proteïnes: 1,3 g, Fibra: 3,1 g, Aigua: 89,2 g, Calci: 23 mg, Ferro: 0,8 mg, Magnesi: 15 mg, Fòsfor: 31 mg, Potassi: 300 mg, Vitamina C: 10 mg
Valors nutricionals
37.0
Kcal
37.0
Kj
0.0 gr
Greix
6.4 gr
CHO
1.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal