
Anar a...
Propietats i beneficis: pruna
Temporada: pruna
T'ho posem fàcil
Cuina amb pruna
Pruna
La pruna és el fruit de la prunera, que pertany a la família de les rosàcies. És el nom comú que es dona a les diferents espècies del gènere Prunus. Es tracta d’una drupa redona, amb un pinyol en l’interior; l’interior és carnós i dolç.
Propietats i beneficis: pruna
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre pruna
Les prunes tenen un alt contingut en aigua i hidrats de carboni com el sorbitol. Este fruit és ric en minerals com el potassi, i en vitamines dels grups A i E. Les prunes contenen també àcids hidroxicinàmics com l’àcid cafeic, el p-cumàric i, en menor quantitat, l’àcid ferúlic.
Composició nutricional: Calories: 51 kcal, Proteïnes: 0,6 g, Hidrats de carboni: 11 g, Fibra: 2,1 g, Aigua: 86,3 g, Calci: 14 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 8 mg, Potassi: 214 mg, Fòsfor: 19 mg, Vitamina A: 49,2 mg, Vitamina B6: 0,05 mg, Vitamina C: 3 mg, Tiamina: 0,07 mg, Riboflavina: 0,05 mg, Niacina: 0,5 mg
Valors nutricionals
51.0
Kcal
51.0
Kj
0.0 gr
Greix
11.0 gr
CHO
0.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal