
Anar a...
Propietats i beneficis: pollastre
Temporada: pollastre
T'ho posem fàcil
Cuina amb pollastre
Pollastre
El pollastre és l'ocell gallinaci de cria (mascle o femella) sacrificat amb una edat màxima de 20 setmanes. En l'actualitat, el pollastre es cria de manera intensiva en granges, ja que, gràcies a la seua gran versatilitat, és un aliment molt comú en totes les cases.
La carn de pollastre està composta per un 70% d'aigua, és rica en proteïnes i és molt fàcil de digerir, inclús més que la de titot. A més, per la seua versatilitat en la cuina, és un aliment adequat en dietes de control de pes.
Propietats i beneficis: pollastre
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre pollastre
La composició nutricional d’esta carn varia segons l’edat de l’animal sacrificat. Per exemple, els exemplars més vells són més grassos. També hi ha diferències en la composició de les diferents peces càrnies de l’animal, com en el cas del pit de pollastre, el contingut en proteïnes del qual és més alt que el que té la cuixa. El contingut, distribució i composició del greix del pollastre és similar al de la resta d’aviram de corral.
Pel que fa al contingut vitamínic, hi destaquen l’àcid fòlic i la vitamina B3 (niacina). Entre els minerals, el nivell de ferro i de zinc és menor que en el cas de la carn roja, encara que suposa una font més important de fòsfor i de potassi.
Composició nutricional: Calories: 167 kcal, Aigua: 70,3 g, Proteïnes: 20 g, Greix: 9,7 g, Calci: 13 mg, Ferro: 1,1 mg, Magnesi: 22 mg, Zinc: 1 mg, Potassi: 248 mg, Fòsfor: 198 mg, Seleni: 6 mg, Niacina: 10,4 mg, Vitamina B6: 0,3 mg, Folats: 10 mg
Valors nutricionals
167.0
Kcal
167.0
Kj
9.7 gr
Greix
0.0 gr
CHO
20.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal