
Anar a...
Propietats i beneficis: pinya
Temporada: pinya
T'ho posem fàcil
Cuina amb pinya
Pinya
La pinya és el fruit compost que s'obté d'una planta perenne i que pertany a la família de les bromeliáceas.
La seua polpa comestible és de color groc, carnosa, aromàtica, dolça i sucosa. Aquesta es troba envoltada de bràctees verdes que passen a ataronjades en madurar i que formen la pell del fruit.
En l'extrem superior, les bràctees es transformen en una corona de fulles. Actualment es coneixen tres varietats botàniques de pinya tropical: sativus, comosus i lucidus.
Propietats i beneficis: pinya
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre pinya
La pinya és rica en aigua, vitamines dels grups A i C, minerals com el iode, calci, fòsfor i el potassi, en més quantitat. En esta fruita també destaquen components com els àcids orgànics, en concret, l’àcid cítric, que és el responsable del sabor àcid.
Composició nutricional: Calories: 50 kcal, Hidrats de carboni: 11,5 g, Fibra: 1,2 g, Aigua: 86,8 g, Calci: 12 mg, Magnesi: 14 mg, Potassi: 250 mg, Fòsfor: 11 mg, Iode: 30 mg, Folats: 11 mg, Vitamina A: 13 mg, Vitamina C: 20 mg
Valors nutricionals
50.0
Kcal
50.0
Kj
0.0 gr
Greix
11.5 gr
CHO
0.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal