
Anar a...
Propietats i beneficis: pera
Temporada: pera
T'ho posem fàcil
Cuina amb pera
Pera
La pera és el fruit de la perera, arbre de la família de les rosàcies. Aquest fruit oval és carnós, de pell verda prima i polpa dolça, sucosa i textura harinosa.
Ara com ara existeixen moltes varietats naturals i híbrides de pera, de les quals unes són més dolces que unes altres. Segons el seu color, poden ser blanques, grogues, verdes, roges o marrons. A Espanya, les espècies més conegudes i cultivades són: blanca d'Aranjuez o blanquilla, castell o pera de Sant Joan, comice, conferència, ercolina, limonera i de Roma.
Propietats i beneficis: pera
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre pera
Esta fruita és rica en fibra, potassi i vitamines dels grups A i C, que ajuden a prevenir l’envelliment cel·lular. Entre l’aportació en minerals de la pera destaca el fòsfor i, en més gran manera, el potassi. La pera conté flavonoides i àcids orgànics com, per exemple, l’àcid cítric.
Composició nutricional: Calories: 49 kcal, Proteïnes: 35,9 g, Hidrats de carboni: 10,6 g, Fibra: 2,3 g, Aigua: 86,7 g, Calci: 12 mg, Magnesi: 7 mg, Potassi: 130 mg, Fòsfor: 17,5 mg, Folats: 11 mg, Vitamina A: 10 mg, Vitamina C: 3 mg
Valors nutricionals
49.0
Kcal
49.0
Kj
0.0 gr
Greix
10.6 gr
CHO
35.9 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal