
Anar a...
Propietats i beneficis: peix espasa
Temporada: peix espasa
Cuina amb peix espasa
Peix espasa
El peix espasa pertany a la família dels xifoidals. Es tracta d’un gran peix blau amb un cos robust i allargat. En el llom, la pell és de color blau fosc amb franges clares i diversos reflexos en tons bronze.
La pell del ventre és de color platejat. La característica principal del peix espasa és el morro, molt llarg i acabat en una prominència en forma d’espasa.
Este peix té una aleta caudal en forma de falç, un pèndol caudal amb una cresta en cada costat, dos aletes pectorals, dos de dorsals i dos d’anals.
Propietats i beneficis: peix espasa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre peix espasa
El peix espasa és un peix blau amb alt valor proteic i, entre els principals nutrients, hi trobem un alt contingut d’àcid omega-3, vitamines del grup B i minerals com el seleni, fòsfor, magnesi i potassi.
Pel que fa a l’aportació vitamínica del peix espasa, hi destaquen els folats i, sobretot, les vitamines B6, B12 i B3.
Composició nutricional: Calories: 107 kcal, Proteïnes: 17 g, Greixos: 4,3 g, Aigua: 78,7 g, Calci: 19 mg, Magnesi: 57 mg, Sodi: 102 mg, Potassi: 342 mg, Fòsfor: 506 mg, Seleni: 48,1 mg, Niacina: 9 mg, Vitamina B6: 0,51 mg, Folats: 15 mg, Vitamina A: 500 mg, Vitamina D: 7,2 mg, Vitamina E: 1 mg
Valors nutricionals
107.0
Kcal
107.0
Kj
4.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal