
Anar a...
Propietats i beneficis: orada
Temporada: orada
Cuina amb orada
Orada
L’orada és un peix blau que pertany a la família dels espàrids. Té una mida mitjana, amb un cos alt, ovalat i comprimit.
En comparació d’altres peixos, té els ulls menuts amb una característica franja daurada enmig, uns llavis grossos i unes escates platejades que li recorren tot el cos.
Propietats i beneficis: orada
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre orada
L’orada és un peix blanc i magre, és a dir, sense greix. Conté un alt contingut en proteïnes de valor biològic, vitamines i minerals. La carn de l’orada és rica en potassi, fòsfor i seleni.
En l’aportació vitamínica de l’orada trobem vitamines del grup B, en concret, B3 i B12. També hi trobem quantitats importants de vitamines del grup D, que ajuden a la correcta absorció dels minerals.
Composició nutricional: Calories: 77 kcal, Proteïnes: 17 g, Greixos: 1 g, Aigua: 82 g, Calci: 30 mg, Iode: 3 mg, Magnesi: 25 mg, Sodi: 31 mg, Potassi: 446 mg, Fòsfor: 244 mg, Seleni: 45 mg, Niacina: 5 mg, Folats: 13,4 mg, Vitamina A: 9 mg, Vitamina D: 1,5 mg, Vitamina E: 1,25 mg
Valors nutricionals
77.0
Kcal
77.0
Kj
1.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal