
Anar a...
Propietats i beneficis: nap
Temporada: nap
T'ho posem fàcil
Cuina amb nap
Nap
Anomenem nap l’arrel de la planta que rep el mateix nom i que pertany a la família de les crucíferes. Habitualment té forma cilíndrica i la pell de color blanc amb certs tocs morats, encara que l’interior sempre és blanc.
D’esta hortalissa podem consumir-ne tant l’arrel com les fulles. Estes últimes es poden consumir crues, en ensalada, cuites amb creïlles o en truita. L’arrel es pot consumir ratllada en ensalades, cuita amb arròs o llegums i, fins i tot, en l’elaboració de caldos, ja que aporta una dosi extra de minerals.
Propietats i beneficis: nap
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre nap
El nap té un alt contingut en aigua i molt poques calories, ja que té un baix contingut en macronutrients com, per exemple, hidrats de carboni.
Pel que fa al compost vitamínic, hi podem trobar un contingut significatiu de vitamina, que ajuda a combatre l’envelliment.
En el nap també podem trobar quantitats significatives de minerals com el sodi, el fòsfor, el calci i el potassi, este últim en més quantitat.
A pesar dels nombrosos beneficis que té, el nap conté substàncies bociògenes que poden produir inflamació de la glàndula tiroides, per la qual cosa no es recomana la ingesta a persones amb predisposició a patir-ho.
Composició nutricional: Calories: 32 kcal, Greix: 0,3 g, Proteïnes: 0,8 g, Fibra: 4,3 g, Aigua: 91,1 g, Calci: 59 mg, Iode: 20 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 8 mg, Fòsfor: 34 mg, Potassi: 240 mg, Vitamina C: 31 mg
Valors nutricionals
32.0
Kcal
32.0
Kj
0.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
0.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal