
Anar a...
Propietats i beneficis: mora
Temporada: mora
T'ho posem fàcil
Cuina amb mora
Mora
La mora és el fruit en baia de la morera, arbre que pertany a la família de les rosàcies. Aquest fruit, que està format per glomérulos, té aspecte globular i el seu color varia a mesura que aquesta va madurant, indicant així el moment òptim per a la seua recol·lecció.
Les mores naixen amb un blanc verdós que passa a un bonic roig viu, per a finalment convertir-se en baies d'un to porpra fosc.
El color de la mora varia també en funció de la seua varietat. En el mercat podem trobar dos tipus de mora: morus alba (mores blanques, més grans i més dolces) i morus nigra (mores negres i més àcides).
Propietats i beneficis: mora
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre mora
Entre les propietats de la mora destaca el seu baix valor energètic, un alt contingut en fibra, folatos i un alt contingut de vitamines dels grups C i E, les quals ajuden a previndre l'envelliment gràcies al seu poder antioxidant.
A més de la seua aportació vitamínica, també destaca la seua quantitat de pigments naturals com els antocianósidos i els carotenoides, que contribueixen a l'acció antioxidant. La mora també conté àcids orgànics, com l'àcid oxàlic o el màlic.
La mora és una fruita rica en calci, potassi i fibra, com la resta de les baies silvestres, de manera que facilita el trànsit intestinal.
Composició nutricional: Calories: 39 kcal, Proteïnes: 0,9 g, Hidrats de carboni: 5,1 g, Fibra: 6,6 g, Aigua: 87,2 g, Calci: 14 mg, Magnesi: 41 mg, Potassi: 160 mg, Fòsfor: 31 mg, Folats: 34 mg, Vitamina A: 13,3 mg, Vitamina C: 15 mg, Vitamina E: 2,37 mg
Valors nutricionals
39.0
Kcal
39.0
Kj
0.0 gr
Greix
5.1 gr
CHO
0.9 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal