
Anar a...
Propietats i beneficis: moniato
Temporada: moniato
T'ho posem fàcil
Cuina amb moniato
Moniato
El moniato, també conegut com batata, és el tubercle que s’obté de la moniatera, i que pertany a la família de les convolvulàcies. Té forma allargada, encara que en alguns casos pot arribar a ser esfèrica.
El moniato recorda la creïlla, tot i que botànicament no estan emparentats. Encara que hi ha diferents varietats de moniato, el més habitual és el que té la pell roja, la carn ataronjada i un sabor dolç.
Propietats i beneficis: moniato
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre moniato
La batata és un aliment molt energètic per la riquesa en hidrats de carboni que conté. Té un sabor dolç a causa del contingut en sucres.
El moniato conté un alt contingut de betacarotens i potassi, que ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós i dels músculs.
Pel que fa al contingut vitamínic, cal destacar l’aportació de vitamines dels grups A, C, E i B.
Composició nutricional: Calories: 101 kcal, Greix: 0,6 g, Proteïnes: 1,2 g, Fibra: 2,5 g, Aigua: 74,2 g, Calci: 22 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 13 mg, Fòsfor: 60 mg, Potassi: 320 mg, Vitamina A: 667 mg, Vitamina B6: 0,22 mg, Vitamina C: 25 mg, Vitamina E: 4 mg
Valors nutricionals
101.0
Kcal
101.0
Kj
0.6 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.2 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal