
Anar a...
Propietats i beneficis: moll
Temporada: moll
T'ho posem fàcil
Cuina amb moll
Moll
El moll és un peix blau d’aigua salada que pertany a la família dels múl·lids. Es tracta d’un peix xicotet de color rosat o ataronjat.
En el cap d’este peix, xicotet en comparació amb la resta del cos, s’aprecien uns grans ulls sobreïxents, una mandíbula prominent i uns barbellons situats davall d’esta que l’ajuden a caçar.
Propietats i beneficis: moll
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre moll
El moll és considerat un peix semigràs per l’alt contingut en omega-3. Este peix és ric en proteïnes d’alt valor biològic i minerals com, per exemple, el seleni, el fòsfor, el iode i el potassi.
Pel que fa a la composició vitamínica, en el moll podem trobar vitamines del grup B, com la B12 i la B6, a més de vitamines del grup D, que ajuden a la correcta absorció dels minerals.
Composició nutricional: Calories: 90 kcal, Proteïnes: 14,1 g, Greixos: 3,7 g, Aigua: 82,2 g, Calci: 30 mg, Iode: 190 mg, Magnesi: 25 mg, Sodi: 91 mg, Potassi: 340 mg, Fòsfor: 220 mg, Seleni: 29 mg, Niacina: 1,9 mg, Vitamina B6: 0,42 mg, Folats: 11 mg, Vitamina D: 0,8 mg
Valors nutricionals
90.0
Kcal
90.0
Kj
3.7 gr
Greix
0.0 gr
CHO
14.1 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal