
Anar a...
Propietats i beneficis: meló d’alger
Temporada: meló d’alger
T'ho posem fàcil
Cuina amb meló d’alger
Meló d’Alger
El meló d'Alger és el fruit de la sandiera, una planta herbàcia de tiges rèptils i piloses pertanyent a la família de les cucurbitáceas. Aquest fruit esfèric i de grandària molt gran està format per una escorça dura de color verd, que embolica una polpa dolça i sucosa de color més o menys vermellós i que pot variar segons la mena de fruit.
En el seu interior es poden trobar diverses llavors xicotetes que poden variar segons la mena de fruit. Les varietats cultivades en els últims anys han evolucionat per a donar melons d'Alger sense llavors (melons d'Alger triploides) o, fins i tot, varietats amb la polpa groga.
Propietats i beneficis: meló d’alger
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre meló d’alger
Com en moltes fruites, el meló d’Alger és ric en aigua, que n’és el component principal seguit del sucre, les vitamines del grup A i diversos minerals com el calci, el fòsfor i el potassi, este últim en més quantitat.
El que més destaca en la composició d’esta fruita és l’alt contingut en carotenoides, com la luteïna i el licopé.
Composició nutricional: Calories: 21 kcal, Hidrats de carboni: 4,5 g, Fibra: 0,5 g, Aigua: 94,6 g, Calci: 56 mg, Ferro: 0,3 mg, Magnesi: 11 mg, Potassi: 120 mg, Fòsfor: 5,5 mg, Folats: 3 mg, Vitamina A: 33 mg, Vitamina C: 5 mg
Valors nutricionals
21.0
Kcal
21.0
Kj
0.0 gr
Greix
4.5 gr
CHO
0.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal