
Anar a...
Propietats i beneficis: mandarina
Temporada: mandarina
T'ho posem fàcil
Cuina amb mandarina
Mandarina
La mandarina és el fruit del mandariner, pertanyent a la família de les rutáceas. Aquest és un fruit similar a la taronja, però més xicotet, amb una pell més fina i aplatat en la seua base. La seua escorça és llisa, brillant, de color roig ataronjat i molt fàcil de pelar. La seua polpa està formada per nombroses vesícules plenes de suc molt dolç.
En el mercat podem trobar diferents varietats: clementines, clementillas (més grans que les anteriors), satsumes (de color més groc) i diverses varietats híbrides.
Propietats i beneficis: mandarina
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre mandarina
La mandarina, com la taronja, és una gran font de vitamines del grup C, encara que el contingut que té és menor que el de les taronges. Passa el contrari amb les vitamines del grup A, ja que en esta fruita en podem trobar més.
Esta fruita és font de fibra i àcids orgànics com, per exemple, l’àcid cítric, que és responsable del sabor àcid. Pel que fa a la composició en minerals, en esta fruita podem trobar una quantitat significativa de potassi, calci i fòsfor.
Composició nutricional: Calories: 43 kcal, Proteïnes: 0,8 g, Hidrats de carboni: 9 g, Fibra: 1,9 g, Aigua: 88,3 g, Calci: 36 mg, Ferro: 0,3 mg, Magnesi: 11 mg, Potassi: 160 mg, Fòsfor: 17,2 mg, Vitamina A: 56 mg, Vitamina B6: 0,07 mg, Vitamina C: 35 mg, Tiamina: 0,07 mg, Riboflavina: 0,02 mg, Niacina: 0,3 mg
Valors nutricionals
43.0
Kcal
43.0
Kj
0.0 gr
Greix
9.0 gr
CHO
0.8 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal