
Anar a...
Propietats i beneficis: lluç
Temporada: lluç
T'ho posem fàcil
Cuina amb lluç
Lluç
El lluç és un peix blanc que pertany a la família dels gàdids. És un peix gran amb el cos fibrós, fi, allargat i esvelt. Té la pell de color gris blavós en el dors, mentre que la part posterior és de color blanc. El lluç té el cap gran i aplatat i la boca plena de dents afilades.
Pel que fa a les aletes, en té dos de dorsals de diferents mides, una d’anal, dos de pelvianes (abans de les pectorals), dos de pectorals llargues i estretes i una gran aleta caudal o cua. El lluç rep el nom de llucet quan és jove i no passa dels dos quilos.
Propietats i beneficis: lluç
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre lluç
És un peix blanc i sense aportació de greix, encara que la carn és rica en àcid omega-3. El lluç destaca per l’alt contingut en proteïnes i minerals com, per exemple, el seleni, el fòsfor i el potassi.
Respecte a l’aportació vitamínica, el lluç té una quantitat significativa de vitamines del grup B, com la B3, la B6 i la B12, a més d’una xicoteta quantitat de vitamines del grup E.
Composició nutricional: Calories: 89 kcal, Proteïnes: 15,9 g, Greixos: 2,8 g, Aigua: 81,3 g, Calci: 28 mg, Ferro: 0,8 mg, Iode: 2 mg, Magnesi: 23 mg, Zinc: 0,3 mg, Sodi: 74 mg, Potassi: 363 mg, Fòsfor: 190 mg, Seleni: 36 mg
Valors nutricionals
89.0
Kcal
89.0
Kj
2.8 gr
Greix
0.0 gr
CHO
15.9 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal