Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs
Merluza

Anar a...

Propietats i beneficis: lluç

Temporada: lluç

T'ho posem fàcil

Cuina amb lluç

Lluç

El lluç és un peix blanc que pertany a la família dels gàdids. És un peix gran amb el cos fibrós, fi, allargat i esvelt. Té la pell de color gris blavós en el dors, mentre que la part posterior és de color blanc. El lluç té el cap gran i aplatat i la boca plena de dents afilades.

Pel que fa a les aletes, en té dos de dorsals de diferents mides, una d’anal, dos de pelvianes (abans de les pectorals), dos de pectorals llargues i estretes i una gran aleta caudal o cua. El lluç rep el nom de llucet quan és jove i no passa dels dos quilos.

Propietats i beneficis: lluç

Alguns beneficis que no sabies sobre prendre lluç

És un peix blanc i sense aportació de greix, encara que la carn és rica en àcid omega-3. El lluç destaca per l’alt contingut en proteïnes i minerals com, per exemple, el seleni, el fòsfor i el potassi.

Respecte a l’aportació vitamínica, el lluç té una quantitat significativa de vitamines del grup B, com la B3, la B6 i la B12, a més d’una xicoteta quantitat de vitamines del grup E.

 Composició nutricional: Calories: 89 kcal, Proteïnes: 15,9 g, Greixos: 2,8 g, Aigua: 81,3 g, Calci: 28 mg, Ferro: 0,8 mg, Iode: 2 mg, Magnesi: 23 mg, Zinc: 0,3 mg, Sodi: 74 mg, Potassi: 363 mg, Fòsfor: 190 mg, Seleni: 36 mg

Valors nutricionals

89.0

Kcal

89.0

Kj

2.8 gr

Greix

0.0 gr

CHO

15.9 gr

Proteïnes

0.0 gr

Sal

Temporada: lluç

Gener
Febrer
Març
Abril
Maig
Juny
Juliol
Agost
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre

T'ho posem fàcil

Cuina amb lluç

Modal Register