
Anar a...
Propietats i beneficis: grosella
Temporada: grosella
T'ho posem fàcil
Cuina amb grosella
Grosella
La grosella és el fruit que procedeix d'un arbust silvestre anomenat grosellero, pertanyent a la família de les saxifragáceas. Són unes xicotetes fruites redones de color roig que creixen en forma de raïms i presenten un aspecte similar al raïm, però de grandària molt més xicoteta.
Actualment podem trobar en el mercat 3 classes diferents de groselles, diferenciades pel seu color: grosella roja (la més habitual), grosella negra (de sabor més àcid que la roja) i grosella blanca o rosada (la varietat menys cultivada).
Propietats i beneficis: grosella
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre grosella
Estes fruites, com que tenen molta quantitat d’aigua, tenen molt baix contingut energètic. Roja o negra, la grosella és una bona font de fibra, flavonoides, folats i vitamines del grup C. Quant a minerals, les groselles tenen quantitats considerables de potassi, ferro i fòsfor.
Composició nutricional: Calories: 32 kcal, Greixos: 0,2 g, Proteïnes: 1,1 g, Hidrats de carboni: 4,8 g, Fibra: 3,5 g, Aigua: 90,4 g, Calci: 29 mg, Ferro: 0,9 mg, Magnesi: 13 mg, Potassi: 257 mg, Fòsfor: 27 mg, Vitamina A: 4,2 mg, Vitamina B6: 0,045 mg, Vitamina C: 36 mg, Folats: 11 mg, Tiamina: 0,04 mg, Riboflavina: 0,03 mg, Niacina: 0,3 mg
Valors nutricionals
32.0
Kcal
32.0
Kj
0.2 gr
Greix
4.8 gr
CHO
1.1 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal