
Anar a...
Propietats i beneficis: gerd
Temporada: gerd
T'ho posem fàcil
Cuina amb gerd
Gerd
El gerd és el fruit d’un arbust que pertany a la família de les rosàcies i que creix de manera silvestre en boscos i prats. El gerd és pluridrupa, és a dir, és un fruit compost de xicotets fruits o xicotetes drupes vellutades inserides en un mateix receptacle.
La textura del gerd és carnosa i molt fina, quasi es fon en el paladar, i és una fruita molt perfumada amb un sabor àcid. Juntament amb les maduixes, les cireres, les mores i els nabius, els gerds es coneixen amb el nom de fruites roges i són un potent antioxidant.
Propietats i beneficis: gerd
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre gerd
Estes fruites tenen un alt contingut en vitamines del grup C, a més de fibra, folats i àcids orgànics com l’àcid fòlic. Els gerds són també rics en minerals com el magnesi, el ferro i el fòsfor.
En els gerds cal destacar l’alt contingut en compostos fenòlics, entre els quals es troben les antocianines.
Composició nutricional: Calories: 40 kcal, Greixos: 0,3 g, Proteïnes: 1,4 g, Hidrats de carboni: 4,6 g, Fibra: 6,7 g, Aigua: 87 g, Calci: 25 mg, Ferro: 9,7 mg, Magnesi: 19 mg, Potassi: 170 mg, Fòsfor: 31 mg, Vitamina A: 1 mg, Vitamina B6: 0,06 mg, Vitamina C: 32 mg, Folats: 33 mg, Tiamina: 0,03 mg, Riboflavina: 0,05 mg, Niacina: 0,8 mg
Valors nutricionals
40.0
Kcal
40.0
Kj
0.3 gr
Greix
4.6 gr
CHO
1.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal