
Anar a...
Propietats i beneficis: figa
Temporada: figa
T'ho posem fàcil
Cuina amb figa
Figa
La figa es considera un fals fruit, ja que és un receptacle que conté centenars de xicotets fruits, als quals anomenem llavors o llavors. Les figues creixen en arbres grans anomenats figueres, pertanyents a la família de les moráceas.
És una fruita blana i de pell molt fina, el color de la qual varia de verd a morat. La seua polpa és molt dolça, pot ser vermellosa o blanca i està plena de llavors en el seu interior, encara que aquestes són molt xicotetes i comestibles. Segons l'espècie de figa, la seua forma és redona o aplatada, i generalment és més ampla que alta.
Propietats i beneficis: figa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre figa
Tant la figa crua com la seca són altament nutritives. Després de l’aigua, el component que més té esta fruita són els hidrats de carboni, majoritàriament sucres. A més, la figa és font de fibra, calci, magnesi i potassi.
Pel que fa a l’aportació vitamínica, la figa conté xicotetes quantitats de vitamina B6 i tiamina. Cal assenyalar que en esta fruita podem trobar tots els aminoàcids essencials.
Composició nutricional: Calories: 85 kcal, Proteïnes: 1,2 g, Hidrats de carboni: 16 g, Fibra: 2,5 g, Aigua: 80,3 g, Calci: 38 mg, Ferro: 0,6 mg, Magnesi: 20 mg, Potassi: 270 mg, Fòsfor: 22,5 mg, Vitamina A: 8 mg, Vitamina B6: 0,11 mg, Vitamina C: 2 mg, Tiamina: 0,06 mg, Riboflavina: 0,05 mg, Niacina: 0,5 mg
Valors nutricionals
85.0
Kcal
85.0
Kj
0.0 gr
Greix
16.0 gr
CHO
1.2 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal