
Anar a...
Propietats i beneficis: espinacs
Temporada: espinacs
T'ho posem fàcil
Cuina amb espinacs
Espinacs
L’espinac és una planta herbàcia de la família de les quenopodiàcies que es cultiva únicament per les fulles, que es consumixen tant crues com cuites. És de color verd i té les fulles ovalades i d’aspecte rugós. Actualment hi ha dos varietats d’espinac: l’espinac de fulla arrissada i l’espinac de fulla llisa. Este última és la més comercialitzada i consumida.
Propietats i beneficis: espinacs
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre espinacs
El valor de l’espinac està en l’alt contingut en vitamines i minerals que conté. En concret, els espinacs aporten una gran quantitat de folats, vitamina C i vitamina A i, en quantitats inferiors, de vitamina E, B6 i riboflavina.
Pel que fa als minerals, són font de potassi, magnesi i ferro; este últim es tracta de “ferro no hemo”, que s’absorbix amb més dificultat que el ferro que trobem en altres aliments com ara la carn.
Els espinacs, a més, són font de fibra, que afavorix el trànsit intestinal.
Composició nutricional: Calories: 31 kcal, Greix: 0,3 g, Proteïnes: 2,6 g, Fibra: 6,3 g, Aigua: 89,6 g, Calci: 90 mg, Ferro: 4 mg, Magnesi: 54 mg, Fòsfor: 55 mg, Potassi: 423 mg, Vitamina A: 542 mg, Vitamina C: 30 mg, Vitamina E: 2 mg
Valors nutricionals
31.0
Kcal
31.0
Kj
0.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
2.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal