
Anar a...
Propietats i beneficis: escarola
Temporada: escarola
T'ho posem fàcil
Cuina amb escarola
Escarola
Aquesta verdura es consumeix cuita i amanida com bullit, o bé com a acompanyant de carns o peixos. El seu sabor és semblant al dels espinacs, però una cosa més suau.
Aquesta verdura és una de les varietats cultivades de la xicòria silvestre. Antigament s'utilitzava com a substituta de l'encisam durant els mesos d'hivern, ja que es tracta d'una varietat molt resistent a les baixes temperatures.
L'origen de l'escarola és desconegut. Hui dia encara no s'ha pogut demostrar si el cultiu d'aquesta verdura procedeix del sud d'Àsia o de les regions banyades pel Mediterrani, perquè l'escarola ha crescut en les dues zones durant segles.
Propietats i beneficis: escarola
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre escarola
L’escarola està composta majoritàriament per aigua i, igual que la majoria dels vegetals, és una verdura amb un baix contingut energètic, ja que no té hidrats de carboni, proteïnes o greixos.
Esta variant de la xicòria és rica en potassi i vitamines dels grups C i B. A més, les fulles amargues d’este vegetal contenen principis com la intibina, que afavorixen l’apetit i la digestió.
Composició nutricional: Calories: 24 kcal, Greix: 0,3 g, Proteïnes: 1,5 g, Fibra: 1,6 g, Aigua: 93,6 g, Calci: 67 mg, Ferro: 1,3 mg, Magnesi: 13 mg, Sodi: 10 mg, Fòsfor: 40 mg, Potassi: 387 mg, Folats: 267 mg, Vitamina A: 73 mg, Vitamina C: 13 mg
Valors nutricionals
24.0
Kcal
24.0
Kj
0.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.5 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal