
Anar a...
Propietats i beneficis: endivia
Temporada: endivia
T'ho posem fàcil
Cuina amb endivia
Endivia
L’endívia és una hortalissa que pertany a la família de les asteràcies o compostes, en què s’inclouen més de 20.000 espècies, de les quals molt poques són cultivades.
Les asteràcies es caracteritzen perquè tenen les flors compostes per la fusió de milers de flors diminutes i, dins la seua família, podem trobar hortalisses de diverses espècies que s’agrupen en asteràcies de flor, de tija i de fulla.
Propietats i beneficis: endivia
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre endivia
Com és costum en les verdures i hortalisses, l’endívia conté una quantitat important d’aigua i un molt baix contingut energètic. Entre els hidrats de carboni, hi destaca l’alt contingut en inulina i fibra.
L’endívia és font de folats i vitamina A: mentre que els folats ajuden a reforçar el sistema immunitari, la vitamina s’encarrega del manteniment de la pell i les mucoses.
Entre els minerals que podem trobar en l’endívia, el potassi és el més abundant i s’encarrega d’ajudar en el funcionament del sistema nerviós i els músculs.
Composició nutricional: Calories: 25 kcal, Greix: 0,24 g, Proteïnes: 1,5 g, Fibra: 1,3 g, Aigua: 93,4 g, Calci: 58,5 mg, Ferro: 0,94 mg, Magnesi: 6,3 mg, Fòsfor: 33 mg, Potassi: 322 mg, Vitamina A: 251 mg, Vitamina C: 10 mg
Valors nutricionals
25.0
Kcal
25.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.5 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal