
Anar a...
Propietats i beneficis: encisam
Temporada: encisam
T'ho posem fàcil
Cuina amb encisam
Encisam
L’encisam és una hortalissa de la família de les compostes. El nom d’esta família es deu al fet que les flors estan formades per la fusió de milers de flors diminutes.De l’encisam es consumixen únicament les fulles, que són grans, habitualment, d’un color verd clar i amb una textura cruixent, encara que això depén de la varietat de consum.
Es desconeix l’origen de l’encisam, però actualment es cultiva en les zones temperades de tot el món. Esta hortalissa també es germina en els hivernacles, i per això en podem trobar en el supermercat durant tot l’any.
Propietats i beneficis: encisam
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre encisam
Es tracta d’una hortalissa composta per molta aigua i molt baixa en calories, ja que té poc contingut en hidrats de carboni, proteïnes i greixos.
Esta verdura té un alt nivell de vitamines del grup C, folats i flavonoides com la quercetina.
La composició en minerals de l’encisam és bastant baixa, però entre estos podem destacar xicotetes quantitats de fòsfor, ferro, calci i potassi, que és el més destacat.
Composició nutricional: Calories: 17 kcal, Greix: 0,3 g, Proteïnes: 1,5 g, Fibra: 1,5 g, Aigua: 95,3 g, Calci: 40 mg, Iode: 5 mg, Ferro: 0,6 mg, Magnesi: 12 mg, Fòsfor: 30 mg, Potassi: 240 mg, Vitamina A: 29 mg, Vitamina C: 12 mg, Vitamina E: 0,5 mg
Valors nutricionals
17.0
Kcal
17.0
Kj
0.3 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.5 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal