
Anar a...
Propietats i beneficis: dàtil
Temporada: dàtil
T'ho posem fàcil
Cuina amb dàtil
Dàtil
El dàtil és el fruit de la palmera datilera, de la família de les aràcies. Es tracta d’una palmera amb un tronc únic i cobert de fulles (les palmes), de les quals brollen uns folíols ramificats amb flors de color crema, en què creixen uns fruits ovalats (els dàtils).
Estos tenen un color taronja fosc, una corfa llisa i una polpa carnosa i dolça que recorda la mel. En l’interior tenen un pinyol allargat amb un solc longitudinal.
Propietats i beneficis: dàtil
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre dàtil
Els dàtils són una gran font d’energia i fibra. A més, estos fruits són rics en potassi, calci, fòsfor i magnesi. El dàtil és una font de folats, niacina, vitamina B6 i vitamines del grup A.
Composició nutricional: Calories: 314 kcal, Greixos: 0,4 g, Proteïnes: 2,2 g, Hidrats de carboni: 71 g, Fibra: 8,7 g, Aigua: 8,7 g, Calci: 68 mg, Ferro: 2 mg, Magnesi: 59 mg, Potassi: 750 mg, Fòsfor: 57 mg, Vitamina A: 7 mg, Vitamina B6: 0,15 mg, Folats: 21 mg, Tiamina: 0,08 mg, Riboflavina: 0,04 mg, Niacina: 2,9 mg
Valors nutricionals
314.0
Kcal
314.0
Kj
0.4 gr
Greix
71.0 gr
CHO
2.2 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal