
Anar a...
Propietats i beneficis: col de brussel·les
Temporada: col de brussel·les
T'ho posem fàcil
Cuina amb col de brussel·les
Col de Brussel·les
La col de Brussel·les és el nom d’una varietat de col que pertany a la família de les crucíferes. Esta verdura està formada per una tija, de la qual emergixen unes grans fulles verdes que emboliquen un ram de gemmes blanques i unflades.
Normalment, esta verdura és de color verd, encara que algunes varietats també poden ser roges o morades. Té un lleugerament amarg amb un cert toc dolç.
Propietats i beneficis: col de brussel·les
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre col de brussel·les
Les cols de Brussel·les compartixen amb la resta de verdures crucíferes l’alt contingut en aigua, encara que són la verdura del seu gènere que conté més calories.
En el valor nutricional d’estes cols trobem un elevat contingut de vitamina C (encara que se’n pot perdre part durant la cocció), i a més són riques en àcid cítric, que ajuda a potenciar l’acció beneficiosa d’este nutrient.
Esta verdura, com tot aliment d’origen vegetal, també té unes altres característiques i qualitats com la riquesa en fibra, minerals com el calci, ferro, fòsfor i potassi, que ajuda al correcte funcionament dels músculs.
Com quasi totes les crucíferes, les cols de Brussel·les tenen molt de sofre, que els atorga una olor molt característica. El sabor amarg es deu al contingut en goitrina.
Composició nutricional: Calories: 51 kcal, Greix: 1,4 g, Proteïnes: 3,5 g, Fibra: 3,8 g, Aigua: 87,2 g, Calci: 30 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 19 mg, Fòsfor: 60 mg, Potassi: 375 mg, Vitamina A: 13 mg, Vitamina C: 100 mg
Valors nutricionals
51.0
Kcal
51.0
Kj
1.4 gr
Greix
0.0 gr
CHO
3.5 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal