
Anar a...
Propietats i beneficis: codony
Temporada: codony
T'ho posem fàcil
Cuina amb codony
Codony
El codony és el fruit de l'arbre del codonyer, pertanyent a la família de les rosàcies. Mentre que el fruit està immadur, la seua pell és de color verd i presenta una densa pilositat de color gris clar, la qual va perdent una vegada ha madurat. Quan aquest fruit ja està llest per a recol·lectar-se, presenta una pell groga i una polpa dura molt aromàtica.
Aquesta fruita és originària de sud-oest d'Àsia, però hui dia podem trobar cultius de codony en diferents parts del món. La temporada de codony al nostre país és molt curta, ja que té lloc entre els mesos d'agost i setembre. No obstant això, a vegades també podem gaudir d'aquesta fruita de manera tardana en els mesos de juliol i octubre.
Propietats i beneficis: codony
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre codony
Pel que fa a la composició nutritiva, el codony destaca per l’aportació en vitamines del grup C, encara que estes es perden en gran manera quan es cuina. Esta fruita té abundant fibra i tanins, substància que li conferix un sabor astringent. El codony també conté minerals com el magnesi, fòsfor, àcid màlic, àcid i àcid orgànic.
Composició nutricional: Calories: 42 kcal, Proteïnes: 0,4 g, Hidrats de carboni: 6,8 g, Fibra: 6,4 g, Aigua: 86,4 g, Calci: 14 mg, Magnesi: 6 mg, Potassi: 200 mg, Fòsfor: 19 mg, Vitamina C: 13 mg
Valors nutricionals
42.0
Kcal
42.0
Kj
0.0 gr
Greix
6.8 gr
CHO
0.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal