
Anar a...
Propietats i beneficis: cirera
Temporada: cirera
T'ho posem fàcil
Cuina amb cirera
Cirera
Les cireres són el fruit que s’obté del cirerer, arbre de la família de les rosàcies. Les cireres són una drupa de pinyols quasi redons, amb una pell llisa i un color que abasta totes les varietats del roig, des del més fosc al més clar. La polpa és molt sucosa i, en els fruits més madurs, el sabor és molt dolç.
Hi ha moltes varietats de cireres, depenent de la classe de maduració, pol·linització i floració. Poden ser les següents: cireres dolces, cireres àcides o guindes i cireres duke (un híbrid de les dos anteriors).
Propietats i beneficis: cirera
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre cirera
Esta fruita és rica en hidrats de carboni, sobretot en sucres, encara que es tracta d’un fruit amb poques calories. Les cireres són riques en fibres, a més de tiamina, folats i vitamines dels grups A i C, que ajuden a previndre el dany oxidatiu. Quant als minerals, en este fruit trobem una alta quantitat de potassi, magnesi, ferro, fòsfor i calci.
Cal assenyalar que les cireres tenen una quantitat considerable de antocianines, que ajuden a alleujar la inflamació articular.
Composició nutricional: Calories: 65 kcal, Greixos: 0,5 g, Proteïnes: 0,8 g, Hidrats de carboni: 13,5 g, Fibra: 1,5 g, Aigua: 83,7 g, Calci: 16 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 11 mg, Zinc: 0,12 mg, Potassi: 255 mg, Fòsfor: 21 mg, Folats: 8 mg, Vitamina A: 3 mg, Vitamina B6: 0,05 mg, Vitamina C: 8 mg, Tiamina: 0,05 mg, Riboflavina: 0,06 mg, Niacina: 0,4 mg
Valors nutricionals
73.0
Kcal
73.0
Kj
0.3 gr
Greix
16.0 gr
CHO
0.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal