Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs
Garbanzos

Anar a...

Propietats i beneficis: cigrons

Temporada: cigrons

T'ho posem fàcil

Cuina amb cigrons

Cigrons

El cigró és la llavor obtinguda de la planta Cicer arietinum i pertany a la família de les papilionàcies. Esta planta genera un fruit en l’interior del qual es troben una o dos llavors, els cigrons. Estes llavors són xicotetes, redones i blanquinoses, encara que varien depenent de la zona geogràfica on es cultiven.

Entre les varietats de cigró cultivades a Espanya, podem trobar el cigró castellà, el cigró blanc lletós, el cigró venós andalús, el cigró chamad i el cigró pedrosillano.

Propietats i beneficis: cigrons

Alguns beneficis que no sabies sobre prendre cigrons

Els cigrons tenen un alt contingut en minerals, són font de calci, ferro, magnesi, fòsfor i potassi. Quant al contingut vitamínic, hi destaca la vitamina E, la tiamina, la niacina i els folats.

Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, els cigrons poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.

Composició nutricional: Calories: 373 kcal, Greix: 5 g, Proteïnes: 19,4 g, Hidrats de carboni: 55 g, Fibra: 15 g, Aigua: 5,6 g, Calci: 145 mg, Ferro: 6,7 mg, Magnesi: 160 mg, Potassi: 797 mg, Fòsfor: 375 mg, Vitamina B6: 0,53 mg, Tiamina: 0,4 mg, Niacina:4,3 mg, Riboflavina: 0,15 mg

Valors nutricionals

373.0

Kcal

373.0

Kj

5.0 gr

Greix

55.0 gr

CHO

19.4 gr

Proteïnes

0.0 gr

Sal

Temporada: cigrons

Gener
Febrer
Març
Abril
Maig
Juny
Juliol
Agost
Setembre
Octubre
ON
Novembre
Desembre

T'ho posem fàcil

Cuina amb cigrons

Modal Register