
Anar a...
Propietats i beneficis: cigrons
Temporada: cigrons
T'ho posem fàcil
Cuina amb cigrons
Cigrons
El cigró és la llavor obtinguda de la planta Cicer arietinum i pertany a la família de les papilionàcies. Esta planta genera un fruit en l’interior del qual es troben una o dos llavors, els cigrons. Estes llavors són xicotetes, redones i blanquinoses, encara que varien depenent de la zona geogràfica on es cultiven.
Entre les varietats de cigró cultivades a Espanya, podem trobar el cigró castellà, el cigró blanc lletós, el cigró venós andalús, el cigró chamad i el cigró pedrosillano.
Propietats i beneficis: cigrons
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre cigrons
Els cigrons tenen un alt contingut en minerals, són font de calci, ferro, magnesi, fòsfor i potassi. Quant al contingut vitamínic, hi destaca la vitamina E, la tiamina, la niacina i els folats.
Per l’alt contingut en proteïnes d’origen vegetal que tenen, els cigrons poden enriquir la dieta en qualitat nutricional i resulten particularment útils per a vegans o vegetarians que volen incrementar la ingesta de proteïnes.
Composició nutricional: Calories: 373 kcal, Greix: 5 g, Proteïnes: 19,4 g, Hidrats de carboni: 55 g, Fibra: 15 g, Aigua: 5,6 g, Calci: 145 mg, Ferro: 6,7 mg, Magnesi: 160 mg, Potassi: 797 mg, Fòsfor: 375 mg, Vitamina B6: 0,53 mg, Tiamina: 0,4 mg, Niacina:4,3 mg, Riboflavina: 0,15 mg
Valors nutricionals
373.0
Kcal
373.0
Kj
5.0 gr
Greix
55.0 gr
CHO
19.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal