
Anar a...
Propietats i beneficis: ceba
Temporada: ceba
T'ho posem fàcil
Cuina amb ceba
Ceba
La ceba és el bulb comestible de la planta que té el mateix nom i que pertany a la família de les liliàcies. Esta planta és biennal i té una tija subterrània i reduïda.
La ceba és el bulb tunicat d’esta planta, la qual cosa significa que està format per diverses capes, com es pot observar en tallar-ne una. Estes capes són fulles que es disposen les unes sobre les altres, que es fan més grosses i carnoses.
Propietats i beneficis: ceba
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre ceba
La ceba està composta principalment per aigua i el valor energètic que té és mínim, al contrari del contingut que té en minerals i vitamines.
Entre els minerals que conté podem trobar una elevada quantitat de potassi, que ajuda al correcte funcionament dels músculs i del sistema nerviós.
Pel que fa a l’aportació vitamínica, té una gran quantitat de vitamina C. És rica en flavonoides i en compostos amb sofre, que són responsables del característic aroma que desprén.
Entre els flavonoides, mentre que els antocians són els que conferixen el color a determinades varietats d’este vegetal, la quercetina ajuda a exercir una potent funció antioxidant.
Composició nutricional: Calories: 23 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 1,4 g, Fibra: 1 g, Aigua: 93,9 g, Calci: 114 mg, Ferro: 1,5 mg, Fòsfor: 46 mg, Potassi: 392 mg, Vitamina C: 19 mg
Valors nutricionals
23.0
Kcal
23.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal