
Anar a...
Propietats i beneficis: cavalla
Temporada: cavalla
T'ho posem fàcil
Cuina amb cavalla
Cavalla
La cavalla és un peix blau que pertany a la família dels escòmbrids. És un peix que té el cos allargat i redó, un dors blau verdós amb línies transversals negres, costats metal·litzats i ventre blanc.
Té les escates molt xicotetes i dos aletes dorsals bastant separades, dos xicotetes quilles a cada costat de l’eix caudal i una cua bastant oberta.
Propietats i beneficis: cavalla
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre cavalla
La cavalla es pot considerar un peix gras a causa del contingut en àcids grassos i omega-3. Respecte al contingut en minerals, esta espècie és font de seleni, fòsfor i potassi. Entre les vitamines podem trobar gran quantitat de vitamines dels grups D, E i B3 i B12.
Cal destacar que este peix és una gran font de riboflavina, que ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós.
Composició nutricional: Calories: 150 kcal, Proteïnes: 15 g, Greixos: 10 g, Aigua: 75 g, Calci: 17 mg, Ferro: 1 mg, Iode: 10 mg, Magnesi: 31 mg, Sodi: 130 mg, Potassi: 360 mg, Fòsfor: 239 mg, Seleni: 30 mg, Niacina: 9 mg, Vitamina B6: 0,7 mg, Folats: 1,2 mg, Vitamina A: 36 mg, Vitamina D: 16 mg, Vitamina E: 1,31 mg
Valors nutricionals
150.0
Kcal
150.0
Kj
10.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
15.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal