
Anar a...
Propietats i beneficis: carxofa
Temporada: carxofa
T'ho posem fàcil
Cuina amb carxofa
Carxofa
La carxofa és el fruit de la carxofera, una planta perenne de la família de les asteràcies. Rep el nom de carxofa tant la planta com el fruit comestible en forma de capoll verd.
La carxofera és una planta perenne que brota cada any si no ha patit cap classe de dany produït pel fred o la calor extrems.
Està formada per unes grans tiges, de les quals broten unes fulles segmentades de color verd, però també el fruit de la carxofa.
Este fruit té forma ovalada i està format per unes bràctees coriàcies (fulles carnoses i comestibles) de color verd, molt grosses i superposades entre si.
Propietats i beneficis: carxofa
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre carxofa
La carxofa té molt poques calories i està composta majoritàriament per aigua i hidrats de carboni com la fibra i la inulina.
Esta verdura és font de vitamines dels grups A, C i B, a més de minerals com el potassi i el fòsfor.
Composició nutricional: Calories: 44 kcal, Greix: 0,1 g, Proteïnes: 2,3 g, Fibra: 2 g, Aigua: 88,1 g, Calci: 45 mg, Ferro: 1,5 mg, Magnesi: 12 mg, Fòsfor: 130 mg, Potassi: 430 mg, Vitamina B6: 0,07 mg, Vitamina C: 9 mg
Valors nutricionals
44.0
Kcal
44.0
Kj
0.1 gr
Greix
0.0 gr
CHO
2.3 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal