
Anar a...
Propietats i beneficis: card
Temporada: card
T'ho posem fàcil
Cuina amb card
Card
Card és el nom comú de diverses plantes de la família de les asteràcies o compostes. Esta família es diu així perquè les flors estan formades per la fusió d’una gran varietat de flors més xicotetes, tenen fulles i branques espinoses i els teixits contenen làtex. Les flors tenen forma de capolls (semblants a la carxofa), però xicotets i punxants.
La part comestible són els pecíols, una porció de la nervadura central de les fulles i les tiges tendres. Les penques estan buides, són estriades i allargades i acaben en unes grans fulles verdoses, més xicotetes i blanquinoses en l’interior. Té nombroses espines al llarg de la tija que en dificulten la neteja. Es consumixen com a hortalisses i tenen un sabor lleugerament amarg.
Propietats i beneficis: card
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre card
El card té un escàs contingut vitamínic, però és molt ric en ferro, calci i potassi.
Este últim destaca per damunt dels altres i fa que siga una de les verdures amb més contingut d’este mineral, que ajuda a contribuir en el funcionament normal del sistema nerviós i dels músculs.
En esta verdura també es troba un hidrat de carboni anomenat inulina, que és un polisacàrid similar a la fructosa i que els diabètics toleren molt bé.
Composició nutricional: Calories: 23 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 1,4 g, Fibra: 1 g, Aigua: 93,9 g, Calci: 114 mg, Ferro: 1,5 mg, Fòsfor: 46 mg, Potassi: 400 mg
Valors nutricionals
23.0
Kcal
23.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
1.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal