
Anar a...
Propietats i beneficis: carabasseta
Temporada: carabasseta
T'ho posem fàcil
Cuina amb carabasseta
Carabasseta
La carabasseta és el fruit de la carabassonera, una planta herbàcia de la família de les cucurbitàcies. La planta té un aspecte aspre i de les tiges en broten grans fulles verdes dentades, però també unes flors grogues que donen com a fruit esta verdura.
De la planta de la carabassonera no només es consumix el fruit, les flors també es mengen fregides i són un mos exquisit.
La carabasseta té forma cilíndrica i el color verd varia depenent de la varietat. Les carabassetes que se sembren al maig o al juny tenen un color verd més clar, mentre que les que se sembren al març tenen un color més fosc.
Propietats i beneficis: carabasseta
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre carabasseta
Encara que esta hortalissa pertany a la família de les carabasses, les dos verdures tenen diferències en la composició.
La carabasseta conté una quantitat inferior de fibra, però és molt rica en aigua. Es tracta d’una de les verdures amb menys aportació calòrica.
La carabasseta és una de les verdures més digestives; per esta raó, menjar-ne habitualment és molt recomanable per a desintoxicar l’organisme i protegir la salut intestinal.
És una verdura rica en àcid fòlic, potassi, ferro, manganés i vitamines dels grups A i C.
Composició nutricional: Calories: 14 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 0,6 g, Fibra: 0,5 g, Aigua: 96,5 g, Calci: 24 mg, Ferro: 0,4 mg, Magnesi: 8 mg, Fòsfor: 17 mg, Potassi: 140 mg, Vitamina A: 69 mg, Vitamina C: 22 mg
Valors nutricionals
14.0
Kcal
14.0
Kj
0.2 gr
Greix
0.0 gr
CHO
0.6 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal