
Anar a...
Propietats i beneficis: caqui
Temporada: caqui
Cuina amb caqui
Caqui
El caqui és el fruit en baia d’un arbre tropical de la família de les ebenàcies, del qual rep el nom. Esta fruita té una pell llisa, brillant i ataronjada, encara que en algunes varietats el color oscil·la del roig al groc.
El sabor del caqui varia en funció de la maduresa: mentre que la polpa del fruit immadur té un sabor molt aspre, quan el fruit madura adquirix un sabor molt dolç i suau.
Propietats i beneficis: caqui
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre caqui
En la composició del caqui trobem una alta proporció d’hidrats de carboni, la majoria dels quals són sucres. Esta fruita té un alt contingut en fibra i aigua, a més de ser rica en vitamines del grup A i C, que ajuden a previndre el dany oxidatiu. Pel que fa a l’aportació en minerals, el caqui és ric en magnesi, fòsfor i potassi, este últim en menys quantitat. A més, el caqui conté tanins, encara que varien en funció de la maduració de la fruita.
Composició nutricional: Calories: 73 kcal, Greixos: 0,3 g, Proteïnes: 0,7 g, Hidrats de carboni: 16 g, Fibra: 1,6 g, Aigua: 81,4 g, Calci: 8 mg, Ferro: 0,24 mg, Magnesi: 9,5 mg, Potassi: 190 mg, Fòsfor: 22 mg, Folats: 7 mg, Vitamina A: 158 mg, Vitamina C: 16 mg, Tiamina: 0,02 mg, Riboflavina: 0,04 mg, Niacina: 0,3 mg
Valors nutricionals
73.0
Kcal
73.0
Kj
0.3 gr
Greix
16.0 gr
CHO
0.7 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal