
Anar a...
Propietats i beneficis: bonítol
Temporada: bonítol
T'ho posem fàcil
Cuina amb bonítol
Bonítol
El bonítol un peix blau que pertany a la família dels escòmbrids. Este peix té una gran musculatura i es caracteritza perquè el cos té forma de fus. La pell és d’un color blau fosc molt brillant, però els costats i el ventre són més blanquinosos.
El bonítol té dos aletes dorsals, una aleta anal (amb diverses aletes més xicotetes) i un parell d’aletes en el pectoral que ocupen gran part del cos, un dels seus trets més característics.
Propietats i beneficis: bonítol
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre bonítol
És un peix ric en àcids grassos i proteïnes biològiques. En l’aportació vitamínica del bonítol destaquen les vitamines dels grups B, A i D. Estes últimes representen l’aportació nutricional més significativa d’este peix i ajuden a l’absorció de diversos grups de minerals com el calci i el fòsfor.
Pel que fa a la composició en minerals, en el bonítol podem trobar una quantitat significativa de calci, seleni, fòsfor i potassi.
Composició nutricional: Calories: 138 kcal, Proteïnes: 21 g, Greixos: 6 g, Aigua: 73 g, Calci: 35 mg, Iode: 8 mg, Magnesi: 28 mg, Sodi: 39 mg, Potassi: 330 mg, Fòsfor: 214 mg, Seleni: 82 mg, Niacina: 17,8 mg, Folats: 15 mg, Vitamina A: 40 mg, Vitamina D: 20 mg
Valors nutricionals
138.0
Kcal
138.0
Kj
6.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
21.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal