
Anar a...
Propietats i beneficis: anous
Temporada: anous
Cuina amb anous
Anous
L’anou és el fruit de l’anouer, que pertany a la família de les juglandàcies. Es tracta d’un fruit amb corfa llenyosa que, en partir-la, presenta en l’interior una polpa seca de color marró clar. El sabor d’esta fruita seca és particular, ja que és dolça amb un regust amarg.
L’anou és el fruit de l’anouer, que pertany a la família de les juglandàcies. Es tracta d’un fruit amb corfa llenyosa que, en partir-la, presenta en l’interior una polpa seca de color marró clar. El sabor d’esta fruita seca és particular, ja que és dolça amb un regust amarg.
Hui dia es troben més de quinze varietats d’esta família, però les més valorades en el mercat són: juglans règia, anouer europeu, anouer negre i anouer de Califòrnia.
És originari de Pèrsia, encara que hui dia trobem cultius d’este fruit en diversos països del món com, per exemple, els Estats Units. Els principals països productors d’anous proveïxen el mercat durant tot l’any. A Espanya, la producció d’anou és escassa, se centra en els mesos de setembre i octubre i el consum, en el període nadalenc, cosa que suposa que, poc temps després de la collita, tota l’anou està venuda.
Normalment, l’anou es consumix en cru com a snack o postres. A més, este fruit s’utilitza com a ingredient en molts plats, salses i gelats, a vegades, com a decoració.
L’anou és una fruita seca molt energètica i amb un alt percentatge de greix en la composició, que correspon a àcids grassos essencials. Les anous són una font de minerals com la fibra, proteïnes, ferro, zinc, potassi i magnesi. A més, esta fruita seca és rica en vitamines del grup B i folats.
Propietats i beneficis: anous
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre anous
Composició nutricional:
Calories: 611 kcal
Greixos: 59 g
Proteïnes: 14 g
Hidrats de carboni: 3,3 g
Fibra: 5,2 g
Aigua: 18,5 g
Calci: 77 mg
Ferro: 2,3 mg
Magnesi: 140 mg
Potassi: 690 mg
Fòsfor: 304 mg
Seleni: 19 mg
Folats: 66 mg
Niacina: 3,5 < z mg
Valors nutricionals
Kcal
Kj
gr
Greix
gr
CHO
gr
Proteïnes
gr
Sal